twitter
rss

Υπεύθυνες του Προγράμματος:
Κουτσογιάννη Λίνα (Δασκάλα της Γ΄ Τάξης)
Σαββίδου Σοφία (Δασκάλα της Δ΄ Τάξης)
 Σήμερα έγινε η παρουσίαση του προγράμματος  φιλαναγνωσίας  με θέμα: “Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Ταξίδι στη χώρα του βιβλίου»”.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τριάντα (30) μαθητές από διάφορα σχολεία της Πτολεμαΐδας. Η επίσκεψή τους στο σχολείο μας έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των μαθητών της Πτολεμαΐδας και των μαθητών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας και ύστερα από τη συμμετοχή των μαθητών μας στα εργαστήρια που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας υπό την επιμέλεια της κ. Καλαμανίδου Σοφίας.
Πριν την παρουσίαση, οι μαθητές των σχολείων της Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν στις  τάξεις τους  εργαστήρια  Δημιουργικής γραφής, Ανάγνωσης και κατασκευής εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία για δημιουργική έκφραση, επικοινωνία, καλλιέργεια της αλληλογνωριμίας και των στενών διαπροσωπικών σχέσεων, κοινωνικοποίηση των μαθητών και προώθηση της αποτελεσματικής και γόνιμης συνεργασίας διδασκόντων και μαθητών.
Καταλήγοντας, είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι αυτά τα εκπαιδευτικά προαιρετικά προγράμματα, δίνουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές αλλαγής του θεσμού του σχολείου, μέσα σε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο δράσεων και εναλλακτικών εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προσεγγίσεων.
Στη συνέχεια οι μαθητές όλου του Σχολείου παρουσία γονέων, παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τονίστηκε η αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης, έγινε αφήγηση και δραματοποίηση του παραμυθιού «Ο αυλητής του Χάμελιν», ακούστηκαν ποιήματα έκαναν παντομίμα «Τον ύμνο του βιβλίου» του Ευγένιου Τριβιζά και η εκδήλωση έκλεισε με ένα χορευτικό για το βιβλίο.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Σχολείο μας της φιλολόγου καθηγήτριας του Γ.Ε.Λ. Σερβίων και συγγραφέως κ. Ολυμπίας Τσικαρδάνη, η οποία θα μας μιλήσει για την αξία του βιβλίου.
Συγχαρητήρια στις συντονίστριες δασκάλες κ.  Κουτσογιάννη Λίνα και κ. Σαββίδου Σοφία!