twitter
rss

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος " Η λίμνη Πολυφύτου - οι λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας" οι μαθητές/τριες των Γ΄και Δ΄τάξεων, υπό την επιμέλεια των διδασκαλισσών κ. Καραδήμα Μαρίας και κ. Σαββίδου Σοφίας, επισκέφθηκαν τη λίμνη Πολυφύτου, η οποία αποτελεί ένα τοπίο μοναδικής αισθητικής και ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας και η οποία προσφέρεται για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, αθλητισμό, αναψυχή κ.ά.,  το Φράγμα Πολυφύτου, το οποίο είναι ένα από τα πέντε που παρεμβαίνουν στη ροή του Αλιάκμονα πριν τα νερά καταλήξουν στο Θερμαϊκό κόλπο (του Ιλαρίωνα, του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, των Ασωμάτων και του συμπληρωματικού αναρρυθμιστικού της Αγίας Βαρβάρας) και το Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης.
Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από τον κ. Ξενοφώντα Βαϊζογλου κοντά στο χωριό Νεράιδα και είδαν διάφορες φωτογραφίες του παλιού χωριού, το οποίο καλύφθηκε από τη λίμνη με την κατασκευή του φράγματος το 1974.
Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης από τον κ. Δημαρά Χαράλαμπο και έκαναν μαθήματα κωπηλασίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαϊζογλου Ξενοφώντα και τον κ. Δημαρά Χαράλαμπο για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσαν!