twitter
rss

Επίσκεψη στο Λιμναίο οικισμό Καστοριάς

Στις 27 Μαΐου  η Β΄ τάξη στα πλαίσια του  περιβαλλοντικού προγράμματος  «Λαογραφικό Μουσείο», που υλοποίησε το σχολικό έτος 2015-2016, επισκέφτηκε το Νεολιθικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού  Καστοριάς, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι που κατοικούσαν στην παραλίμνια αυτή περιοχή μεταξύ της 6ης και 4ης χιλιετίας π.Χ.. και να πάρουν πληροφορίες  για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης  της εποχής.

 

Διδακτική επίσκεψη στο «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας» στην Καστοριά

Οι μαθητές στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και εντυπωσιάστηκαν από την αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου με τα κέρινα ομοιώματα του γαμπρού, της νύφης, του παπά, της μουσικής κομπανίας, του φωτογράφου, κ. ά. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι κέρινες μορφές των προϊστορικών ανθρώπων, που κατοικούσαν πριν χιλιάδες χρόνια και ψάρευαν στη λίμνη της Καστοριάς.

 

Διδακτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς και το Ενυδρείο

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα του μουσείου και τις ζωγραφιές, προσφέροντας πλήθος στοιχείων και πληροφοριών για τον πολιτισμό παλαιότερων εποχών.
Μετά το Λαογραφικό Μουσείο βρεθήκαμε με τους μαθητές τις Α΄τάξης και επισκεφθήκαμε το ενυδρείο.

 
 

Ήταν μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία!