twitter
rss

Διδακτική Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας

ΚΠΕ Μακρινίτσας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης στις 11-05-2016, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα, όπου υλοποίησαν το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα την «Βότανα: Υγεία, ευεξία, ομορφιά».
Τους μαθητές καλωσόρισε η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. κ. Μακέλη Γ. και στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του ΚΠΕ κ. Γκουντούμα Μαρία. Έγινε εισαγωγική ενημέρωση για το ΚΠΕ Μακρινίτσας και για τα βότανα  της Μακρινίτσας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Στη συνέχεια βγήκαν στο πεδίο, όπου περπατώντας στα καλντερίμια της Μακρινίτσας χωρισμένοι σε ομάδες και  συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας, ήρθαν σε άμεση επαφή με αυτά, τα παρατήρησαν, τα μέτρησαν, τα μύρισαν, τα κατέγραψαν και πολλά από αυτά τα δοκίμασαν και συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης.
 Η περιβαλλοντική αυτή δράση ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές οι οποίοι κατανόησαν την αξία των βοτάνων, την εύκολη χρήση τους και τα πλεονεκτήματα που έχουν απέναντι στα συμβατικά φάρμακα.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας


 


 
 

Η Διαμονή μας στην Πορταριά Βόλου

Η διαμονή και διανυκτέρευσή μας στο ξενοδοχείο Xenia Palace Portaria, ατενίζοντας την πόλη του Βόλου, τον Παγασητικό και το βουνό των Κενταύρων και παρέχοντάς μας άψογη φιλοξενία, ήταν υπέροχη!
Επίσης πολύ ωραία περάσαμε στην ταβέρνα Κ.Χ.1948, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στον Βόλο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εκτός από το καλό φαγητό απόλαυσαν και ζωντανή μουσική με έντεχνο και ελαφρολαϊκό πρόγραμμα και χόρεψαν.