twitter
rss

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Γ΄, Δ΄και Στ΄ τάξης του σχολείου μας. Η επίσκεψη στην πινακοθήκη, εντάσσεται στο πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης που πραγματοποιούν οι μαθητές με θέματα «Παιδί και τέχνη» (Γ΄ και Δ΄τάξη) και «Γραμμική απεικόνιση της φύσης» (Στ’ τάξη). Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες της Γ΄ και Δ τάξης, Σοφία Σαββίδου  και Μαρία Καραδήμα αντίστοιχα, καθώς και ο δάσκαλος της Στ’ τάξης, Γιώργος Παπαδόπουλος.
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, είναι μουσείο νεοελληνικής τέχνης. Λειτουργεί στο Μέτσοβο του νομού Ιωαννίνων από τον Αύγουστο του 1988. Έχει σε μόνιμη έκθεση αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ου αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Ιακωβίδη, Εγγονόπουλου, Βολανάκη, Παρθένη, Μαλέα, Γαλάνη, Χατζηκυριάκου –Γκίκα, Μόραλη και πολλών ακόμη. Η Συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μία από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο χώρο αυτό, να περιηγηθούν και να θαυμάσουν έργα για τα οποία είχαν ακούσει ή απλά είχαν δει σε κάποιες φωτογραφίες. Συνειδητοποίησαν τη «λογική» μιας έκθεσης, κυρίως πώς στήνονται τα έργα με βάση την εποχή την οποία φτιάχτηκαν, να παρατηρήσουν την εξέλιξη στα θέματα, ομοιότητες και διαφορές από εποχή σε εποχή, αλλά και το ιδιαίτερο στυλ του κάθε καλλιτέχνη. Ο καιρός ήταν και πάλι σύμμαχός μας, ενώ τα φθινοπωρινά χρώματα που επικρατούσαν στο Μέτσοβο, μας ενέπνευσαν και μας γέμισαν ιδέες για καινούριες – δικές μας, αυτή τη φορά- δημιουργίες!!!